32
Следвайте ни

Чест: Горичка в Италия носи името на Горската гимназия във Велинград

viber icon

В продължение на три дни през октомври група ученици от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград се включи в дейности на територията на италианската биоферма „Azienda Agricola Dalla Terra Alla Tavola Di Marica Monari“. Визитите в стопанството бяха организирани по проект „Изграждане на практически компетенции в сектора на горското стопанство и усвояване на добри практики в грижата за природните паркове и защитените територии“, финансиран по програма „Еразъм +“.

Българската група се включи активно в почистването и провеждането на изключително необходимата санитарна сеч в горския участък, обхващаш част от площта на фермата. Домакините осигуриха на учениците подходяща специализирана техника – храсторези, бензинов моторен трион, градински ножици, гребла и други пособия, необходими за извършване на разнообразните дейности. Изключително майсторство по време на работния процес с бензиновия моторен трион демонстрира дванадесетокласникът Джесур Бюлент.

С кулинарните си умения пък се отличи Еми Кейбашиева (XI клас), която бе активен участник в подготвянето на вкусното обедно меню и със сигурност би намерила място със своите рецепти в популярното кулинарно ТВ шоу „MasterChef“.

Възхитени от висококачествената работа на българската група в трите дни останаха и домакините – дъщерята Марика и нейната майка Мартина. В знак на благодарност собствениците на биофермата дори кръстиха своята горичка на името на велинградското училище.

В края на последния работен ден двете дами изказаха своите огромни благодарности към групата от Националната ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград и нейните ръководители.

“Никога няма да ви забравим, винаги ще бъдете добре дошли при нас“, обещаха Марика и Мартина.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?