Следвайте ни

Червенокръстците в Панагюрище с благотворителна акция

viber icon

Възрастни хора от Панагюрище ще бъдат зарадвани за предстоящите Великденски празници по проект на доброволците от БЧК и БМЧК в града, съобщиха от общинската организация.

 Проектът се казва „Купи мартеница за една добра кауза”. Средствата, събрани от продажбата на мартеници, която реализираха младите червенокръстци, ще отидат за нуждаещи се болни възрастни хора, както и за децата в риск, с които от години работи организацията в Панагюрище.

Тази година доброволците от БЧК и БМЧК -Панагюрище изработиха над 5000 мартеници. Проектът имаше за цел да събере средства за реализиране на предстоящите събития през тази година, свързани с оказване на помощ на нуждаещи се хора, социално слаби семейства и деца в риск от общината.
Събраната сума е близо 2600 лева - средства от дарения на предприятия и фирми в града срещу предоставени мартеници, еднолични дарения на служители от големи фирми в общината,  както и от свободно разпродажба, реализирана от младежите на БМЧК.
За добрата кауза 1740 лева дариха осем дружества в Панагюрище.Чрез купуването на мартеници с логото на БЧК много хора станаха дарители за едно добро дело и помогнаха за реализирането на поредната добра кауза на организацията, допълват от БЧК и БМЧК – Панагюрище.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?