32
Следвайте ни

Червените предлагат проф. Иван Върляков да поеме земеделието

viber icon

Проф. Иван Върляков е името на номинирания за министър на земеделието от БСП, научи OFFNews от свои източници на Позитано 20.

До момента титулярят за това ведомство бе огромна неизвестна. Според много социалисти най-силната партийна кандидатура е на Явор Гечев, който сега е зам.-министър на проф. Христо Бозуков. Проблемът с него обаче е, че той не е от любимците на Корнелия Нинова и го смята за част от враговете й с партиен билет.

До снощи БСП обмисляше друго име за аграрен министър - това на бившия червен депутат Румен Георгиев.

Проф. Върляков е бил кандидат за кмет на Стара Загора от БСП.

Той е професор по физиология на животните и човека в Тракийски университет. Освен това е изпълнителен директор – Регионална асоциация на общините „Тракия“ и член на постоянната комисия по аграрни науки и ветеринарна медицина - Национална агенция за оценяване и акредитация към Министерски съвет.

Върляков е и заместник-председател на Общински съвет в Стара Загора.

На утрешният пленум Нинова ще предложи себе си за вицепремиер на икономиката и индустрията и Христо Проданов за министър на туризма. Още е неясно кой ще оглави социалното министерство, тъй като Ирена Атанасова е отказала да бъде номинирана.

Визитка

Роден на 30 декември 1957 г. в Панагюрище, проф. Иван Върляков живее в Стара Загора още от ученическите си години като възпитаник на Техникума по ветеринарна медицина - пише "Дума". Магистър по "Зооинженерство", защитава дисертация и от октомври 1989 г. до момента е преподавател в Тракийския университет в Стара Загора. Професор по физиология на животните и човека, д-р. Създава и популяризира академичната дисциплина "етология". От юни 2000 г. е изпълнителен директор на Регионалната асоциация на общините "Тракия" - сдружение с нестопанска цел, в което членуват 28 общини от 7 области. Женен, има двама синове, 1 внук и 2 внучки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?