32
Следвайте ни

Бюджетът на Пазарджик - близо 130 млн. лв. след актуализацията

viber icon

Общо 129 829 466 лева е новият размер на общинския бюджет в Пазарджик след последната му актуализация, гласувана от съветниците на редовното им заседание за декември. Темата бе включена като извънредна точка в дневния ред, като при гласуването бе подкрепена от 27 съветници, 11 души дадоха отрицателен вот, двама се въздържаха.

Увеличението на   бюджета към 30.11.2021 г. спрямо 30.07.2021 г.  е в размер на 9 734 544 лв., от които над 7,8 милиона - за местни дейности.

В началото на заседанието кметът шеговито вметна, че се надява "Коледното духче да ни държи по-дълго време, защото виждам, че някои вече ги е напуснало", усещайки нагласите за критики, каквито после се чуха от трибуната.

Най-разгорещени бяха споровете за финансирането на спорта, където съветници са забелязали увеличение на сумите. Кметът Тодор Попов отговори, че общината не е успяла да събере планираните пари от спонсори заради кризата, затова се е наложило да дофинансира. Допълни, че част от средствата са отишли за инвестиции в нови спортни съоръжения, зали и бази. С гордост подчерта, че в Пазарджик се отделят повече пари за спорт, отколкото в Пловдив и София и за пореден път заяви, че спортът и културата са приоритети, заложени още от предизборната му програма, на които държи и ще продължи да подкрепя. От думите му стана ясно, част от парите отиват за децата чрез субсидиите за 44 клуба в 32 вида спорт.

В споровете около финансирането за спорта съветникът Евтим Янев отбеляза, че не е против спорта, а срещу начина на изразходване на средствата. Благо Солов пък дори се закани да сезира прокуратурата за нарушение на Закона за публичните финанси, защото парите първо са похарчени, а после се одобряват тези разходи като актуализация.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?