Следвайте ни

Бул. „Стамболийски” ще е готов до две седмици

Новият тротоар затапва излаза към ул. „Славянска” и така усложнява трафика в района

Цялостният ремонт на бул. „Александър Стамболийски” в участъка от Градската градина до кръстовището с бул. „Цар Освободител” ще бъде приключен в седмицата 23-26 октомври. Това съобщиха от общината в отговор на запитване на „Пазарджишка Марица”. До края на месец октомври ще приключат и всички работи по озеленяването на булеварда, където освен велосипедна алея и нови тротоари бяха изградени и нови площи за цветни насаждения. На практика ремонтът ще завърши  с около месец – месец и половина по-късно от планираното, но истината е, че и обемът на строително-монтажните работи е много голям.

Днес специална машина отстраняваше най-горния слой от стария асфалт по бул „Стамболийски” в близост до кръстовището с улица „Цар Самуил”. В този участък на булеварда – от Градската градина до кръстовището с „Градинарска” тротоарите са вече изцяло готови в цялото им „триединство” – велосипедна алея, ивица с декоративни плочи, цветен бетонен тротоар – за северната страна на булеварда и тротоар изцяло с декоративни плочи за южната страна на булеварда.

Новият северен тротоар, обаче, затваря кръстовище с улица „Славянска”. Така пътуващите по бул. „Стамболийски” в източна посока вече няма да могат да правят десен завой и да влизат в многото малки улици водещи към булевардите „Бенковски” и „Цар Освободител”. На свой ред живеещите по „Славянска”, „Шейново”, „Найден Геров”, „Райко Даскалов”, „Петко Машев” също вече няма да имат излаз с автомобилите си към бул. „Стамболийски”.

Лежерните темпове на работа по бул. „Стамболийски” в последните седмици сякаш дадоха кураж на десетки шофьори да нарушават забраната за влизане в ремонтирания участък, както и да паркират там, където няма строителна техника и видими следи за работа в момента. Това безнаказано нарушаване на знаци и правила, констатирано и документирано от „Пазарджишка Марица” още преди две седмици, продължава да е сякаш невидимо за общинските власти и „Пътна полиция”.

Още по темата четете в утрешния брой на "Пазарджишка Марица"

Борислав Наумов

Борислав Наумов е завършил Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Има над 30-годишен опит в печатни и електронни медии. Бил е отговорен редактор в Агенция „Балкан”, на българското издание на в. New Europe, на сайта „Коментатор”, главен редактор на агенция Internews. Ръководил е отделите за вътрешна информация на вестниците „Дума” и „Република”, бивш зам.-главен редактор на в. „Дума”. Работил е като парламентарен репортер на в. „Класа”.   Още

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?