32

Бреговските таланти взеха 4 награди на Националния пленер по рисуване

Учениците от  профил Изобразително изкуство на  СУ „Георги Брегов“ се представиха блестящо на ХХI Национален пленер по изобразително изкуство „Традиция, екология, творчество“, провел се в Пловдив. Домакините предоставиха възможност на участниците да се докоснат до духа на културно-историческото наследство и съвремието на град Пловдив.

Учениците  се съревноваваха в две възрастови групи с 8 училища и 74 участника от цялата страна. Бреговци   заслужено спечелиха  4 приза. Константина Йосифова(10.клас) и Стела Янкова(11.клас) взеха поощрителни награди. Десислава Тодорова (9.клас) бе отличена със специална награда, а призовото първо място бе присъдено на Рени Коланева (10.клас). Младите  художници бяха подкрепяни и мотивирани през цялото време от техния преподавател Наталия Йорданова. За тях пленерът беше съвкупност от емоции, вдъхновение и творчество.

„Много съм горда и щастлива с постиженията на моите ученици. Получените награди оправдаха доверието, което имам в тях. Пожелавам им това да е само началото на успехите им“, заяви Наталия Йорданова.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?