32

Братята, изнасилили и пребили мъж до смърт, остават под стража

Двамата братя от Велинград, задържани за изнасилване и побой над 42-годишен мъж, който по-късно починал от нараняванията си, са с постоянна мярка "задържане под стража. Тя им е наложена от съда по искане на Районната прокуратура в Пазарджик.

Двамата мъже, които са на 22 и на 17 г., са привлечени като обвиняеми за това, че на 13.01.2022 г., в гр. Велинград, в съучастие като извършители, са извършили полово сношение с 42-годишен мъж, като са употребили за това сила и заплашване, а деянието представлява особено тежък случай. 

Установено е, че на 13 януари 2022 г., в гр. Велинград братята нанесли побой и извършили полово насилие спрямо 42-годишния мъж в постройката, където живеел.

На 16 януари 2022 г. е бил подаден сигнал, че пострадалият мъж е починал. Няколко часа по-късно двамата извършители са били установени и задържани от полицията. Незабавно са започнали действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик.

Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи начини и механизма на настъпване на смъртта, като от лекарското заключение ще се прецени за изпращане на делото по компетентност на Окръжна прокуратура-Пазарджик.

Определението на Районния съд във Велинград подлежи на протест и обжалване пред Окръжния съд в Пазарджик.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Говедо

Говедо

20.01.2022 | 17:41

Животни не биха направили такова нещо...

Отговори
3 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?