Следвайте ни

Бракуваха над 70 кг негодни храни от животински произход

viber icon

Над 70 кг храни от животински произход с изтекъл срок на годност и без документи за произход са бракували експертите от Областната дирекция на храните в Пазарджик, съобщи експертът в дирекцията инж. Антоанета Копривщенова.

Извършените през януари от отдел „Контрол на храните” проверки са общо 383, в резултат на което са връчени 22 предписания- за несъотвествие в материалната база, за сградофонд и оборудване, за несъответстваща документация, за несъответстващи резултати на наредба за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели, за неотговорящи резултати от изследване на проби сурово мляко и друго.

Съставените за установени административни нарушения актове са 7. Експертите са констатирали наличие на храни без маркировки, на храни от животински произход с изтекъл срок на годност. Актове има съставени и за обект без удостоверение за регистрация по чл. 12 от Закона за храните, за съвместно съхранение на годни с негодни храни от животински произход, за липса на етикет на български език.

Инж. Копривщенова допълни, че през месеца са извършени две проверки по жалби, като едната е била неоснователна. Другата е за предлагане на храни с изтекъл срок на годност, която е основателна. Вследствие на контрола са бракувани над 38 кг от животински произход с изтекъл срок на годност и над 32 кг храни от животински произход без идентификационна маркировка и документи за произход./Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?