32

Бракониер, опитал да убие горски, се изправя пред Темида

Агресивен бракониер, стрелял срещу горски стражар, за да избегне наказание за незаконна сеч, ще се изправи днес пред Темида. Процесът се води срещу 58-годишен жител на Драгиново. Той е обвинен от Окръжната прокуратура в опит за умишлено убийство с незаконно притежаван пистолет "Макаров" на 3 юли 2020 година. Поредното заседание е днес от 11,00 часа.

В резултат на предприети бързи и адекватни действия служителите от РУ-Велинград задържаха нелегален дървосекач стрелял с незаконен пистолет по горски стражар - съобщиха в деня след нападението от полицията. Случката се разиграла през нощта срещу 3 юли, когато в РУ-Велинград бил получен тревожен сигнал. В него 55-годишният горски стражар Б.К. от село Драгиново информирал, че е бил нападнат от негов съселянин. Към мястото са насочени незабавно екипи на полицейското управление във Велинград.

Пристигайки, униформените установили, че в местността Крайка край селото лесничеят засякъл 56-годишния си съселянин А.М. в момент на незаконна сеч. При извършването на проверката дървосекачът извадил боен пистолет и произвел изстрели по посока на горския стражар. След това се нахвърлил към него, с оръжието му нанесъл удари в главата и избягал. За радост мъжът не бил сериозно пострадал, пристигналият на мястото медицински екип не установил попадения в тялото му при стрелбата, а само повърхностни наранявания от ударите с оръжието. Целия периметър около селото и прилежащата гора били блокирани от екипи на охранителна и криминална полиция.

Не след дълго по време на огледа е открит захвърлен пистолетът, който се оказал боен „Макаров“ със заличени номера. Иззети са още гилзи, проектил и моторен трион. Часове по-късно екипите засекли и задържали нападателя. С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик на А.М. е удължен срока на задържане със 72 часа. Повдигнато му е обвинение за опит за убийство на длъжностно лице.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?