Следвайте ни

Бойко Борисов инспектира пътища във Велинградско

viber icon

Премиерът на страната Бойко Борисов е пристигнал по-рано днес на изненадващо посещение във Велинград. Целта на гостуването му е да види как тече работата по обновяване на пътища и изпълнението на други инфраструктурни проекти.

Когата хората са доволни и аз съм щастлив. Ремонтът на Южния обход на Велинград е дълго чакан проект. Околовръстното беше в много лошо състояние, лесно се наводняваше. Сега се разширява габаритът на пътя, ще се извърши отводняване, изграждат се и канавки. Това ще бъде голямо улеснение както за жителите на града, така и за туристите. Трафикът значително ще се облекчи - написа в профила си Борисов.

Той е инспектирал обекта заедно с кмета на града Костадин Коев. После е проверил как върви ремонтът на отсечката Велинград-Сърница.

Почти 50-километровият път между Велинград и Сърница беше един от най-лошите в Родопите. Неговият ремонт стартира миналата година и резултатът е отличен. Положен е износващият пласт от асфалтобетон, остава да се доизградят необходимите подпорни стени, да се доукрпят скалните откоси по цялото трасе, след което ще се положи хоризонтална маркировка и ще се монтират ограничителни системи - обясни премиерът.

Той не е пропуснал да погледне и как върви строителството на ново шосе до Кръстава.

В с. Кръстава чакат над 50 години да се направи нов път. Преди повече от месец обещах да започне ремонт на 12-километровата отсечка между селото и разклона за Велинград и Сърница и това вече е факт. Също така се работи и по 30-те километра между селата Кръстава и Аврамово. Хората са много доволни. Затова и опонентите ни ги е яд. Колкото и да ме снимат, записват - важното е каква работа си свършил. А в това отношение ние нямаме алтернатива - убеден е Борисов.


 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?