Следвайте ни

Борисов: Не водя война с президента, той ме напада

Опашките към Гърция говорели, че българите сме здрави и финансово добре, смята премиерът

viber icon

Не водя война с президента, той ме напада. Така отговори на журналистически въпроси Бойко Борисов, който беше в Пазарджик за откриването на нова база на фирма "Ариете Логистикс". Очаква се скоро там да бъдат разкрити 400 нови работни места, а с разрастването на базата те да достигнат до 1000.

"Аз искам само да гледате фактите. Отдавна не коментирам, а само показвам. Ето, в пандемията сме, Европа още не е отворена, а ние откриваме нов завод, подчерта премиерът. Няма държавен глава, на когото неговите съветници да не му подават листчета с имена. Укоримо е да нападаш другите и да казваш: "Аз съм девица!", а далеч не си. Затова да не се прави на девица".

Борисов призна, че е помагал на Пламен Бобоков в качеството му на български инвеститор, опитващ се да разшири бизнеса си в страни като Румъния и Узбекистан. И не намира в това нищо укоримо. От думите му стана ясно, че двамата са имали кореспонденция с есемеси. На въпрос автентични ли са публично оповестените съобщения първоначално пемиерът потвърди, после се поправи: "Не съм момиче да си пазя есемесите. Някои, които се имат за мъже, са далече от мъжете... Да си пазиш есемесите с години, за да можеш да ги покажеш! Не виждам за какво е тази истерия. Ако е Борисов, е лошо, ако е Радев - това вече е нападение", коментира премиерът.

По време на откриването премиерът Борисов посочи, че вместо да се нападаме непрекъснато, най-добре е да се концентрираме за подобряване на живота на хората. „Искам само да гледате фактите. Отдавна не коментирам, а само показвам. Мярката 60/40 с новия дизайн е близо 1.3 млрд. Това са огромни пари, които запазват работните места, но тя не може да действа безкрайно. Затова се радваме, че икономиката започва да работи. Усилваме болниците, така че да свикнем да живеем с коронавируса в най-тежките му измерения. Здравето на хората зависи от това, за да имат добро бъдеще и да бъдат спокойни и в добро здраве. Като гледат какво става на границата с Гърция, виждам, че явно сме в добро здраве. Радвам се, че българите са толкова дисциплинирани в чужбина“, коментира Борисов. „Няма да говоря повече за скандали. Хората виждат какво правим“, допълни той.

Но тъй като въпросите продължиха в посока на горещите скандали, а не толкова по темата за инвестициите и икономиката, министър-председателят си изпусна нервите и въпреки опитите на придружаващите го служители да го успокоят, ядосан си тръгна преди церемонията по прерязването на лентата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Лимбо

Лимбо

03.07.2020 | 15:52

Кибиците имат навика да копаят и сеят интриги и сеир

Отговори
0 0
Трафик

Трафик

03.07.2020 | 15:43

Тоя пич така му пари под краката, че не го ссърта на едно място.... Нито сън, нито спокойствие има!? Гледа да е в прожектора, той знае защо!!! А тия сополи дето ги влачи с него едва му издържат на простотията! Влачи на всякъде владо Горанов и Дончев да не избягат, да не подадат на някое изкушение???!!! Нали му са необходими, Налктрябва да гърмят като бушони и да го вардят. А той тях не е обещал да варди те ще трещят...... Колко е прост няма такава мярна еденица!!??

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?