32

Боят между питбули и ловни кучета стигна до прокуратурата

При инцидента е ранен и дратхаар, жалби са подадени и от двамата мъже, спречкали се след сбиването на четириногите

Кучешкият бой между питбули и ловни кучета, станал в почивните дни между Пазарджик и Юнаците, е стигнал до полицията и прокуратурата. И двамата собственици, влезли в спречкване след сбиването на питомците си, са подали жалби, такива са депозирани и в Ловно-рибарското дружество “Сокол-1893“ в Пазарджик. Това стана ясно от публикация на председателя на дружеството Евгени Абаджиев. Поради разминаване в описанието на ситуацията в двете жалби обаче окончателно становище не е взето.

Единият участник в спречкването е разхождал двата си питбула извън града след моста на река Тополница. В полето срещнали ловец, който водел две ловни кучета. Четириногите се сбили, при което ловецът прострелял единия питбул, който имал разкъсвания на крака. Същевременно обаче е ранено и едно от ловните кучета - дратхаар. Твърди се, че авджията се заканил на опонента си и насочил оръжието си и срещу него.

Проверка на Абаджиев сочи, че ловецът е участвал в редовен излет и е имал всички изисквани за това документи. А питбулите са се разхождали свободно, без задължителните за бойните породи поводи и намордници, пише още председателят, позовавайки се на двете получени жалби. Той допълва, че ще изчака решението на прокуратурата и изясняване на случая, след което ще излезе с официално становище. Ако се установи, че ловецът е нарушил закона, той ще бъде наказат според Устава на сдружението.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Питбулите и други подобни породи

Питбулите и други подобни породи

19.01.2023 | 12:42

трябва да са забранени за развъждане със закон.

Отговори
3 1

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?