Следвайте ни

Болницата получи кислородни концентратори от Здравното министерство

viber icon

Три кислородни концентратора предостави на МБАЛ-Пазарджик заместник-министърът на здравеопазването инж. Слави Пачалов, който посети днес лечебното заведение. Дарението прие изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Темнилов.
„Здравното министерство закупи 460 такива апарата, за да подпомогне болниците при лечението на болни, които имат нужда от кислород. Кислородът е част от основната терапия на хората. Важно е да имаме достатъчно количества“, обясни инж. Пачалов. Той се запозна с работата на медиците в Спешно отделение и инспектира двете кислородни станции, които захранват всички отделения в МБАЛ-Пазарджик с медицински кислород. Заместник-министър Слави Пачалов посети и склада за съхранение на лични предпазни средства, за да се увери лично, че болницата е подготвена за евентуална трета вълна на ковид епидемията в България.
„Надяваме се да няма нов голям пик. Има увеличение около 10% средно за страната на ковид болните. Националният оперативен щаб следи и по региони и в национален мащаб каква е ситуацията“, допълни зам.министърът. Той обеща Министерството на здравеопазването да продължи да подкрепя медиците в тяхната работа, а на гражданите отново напомни да спазват противоепедимичните мерки и да се пазят.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай