Следвайте ни

Болницата купи нови апарати за подпомагане на дишането

viber icon

МБАЛ-Пазарджик закупи два модерни апарата за подпомагане дишането при болни от коронавирус и други вирусни инфекции. Кислородните концентратори са произведени в САЩ. Те са трето поколение и представляват последната модификация на компанията производител , която е лидер в тази област. Кислородните концентратори отговарят на клас А за най-висок стандарт на тази апаратура.
Обемът на работа на всеки от концентраторите е 5 литра. Приложението на апарата е при пациенти, постъпили за продължителен период на лечение, които са с дихателна недостатъчност, вследствие на Ковид-19, както и при спешно приети болни, при които е диагностицирано, че нямат самостоятелен дихателен капацитет. Кислороденият концентратор доставя 95% чист медицински кислород. Той е изключително лесен за ползване без нужда от допълнително зареждане.
„Основното предимство на кислородните концентратори е, че те са мобилни и ще подпомагат работата на лекарите в болницата при опазването на здравето на пациентите“, коментира новата апаратура изп. директор на лечебното заведение д-р Красимир Темнилов. Очаква се съвсем скоро болницата да закупи още 1 кислороден концентратор. Апаратите ще се използват в Спешно отделение и триажното Урологично отделение, където в момента се настаняват съмнителните за коронавирус пациенти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?