Следвайте ни

Близо 44 хиляди души пуснаха бюлетини до обяд в Пазарджишко

viber icon

До 12,00 часа днес 43 925 души са преминали през секциите, показват данни на Районната избирателна комисия в Пазарджик. Активността на гласоподавателите в региона към този час се равнява на 19,39 на сто. Председателят на комисията адвокат Антони Върбев коментира, че въпреки усложнената ситуация заради коронавируса упражнилите правото си на вот като брой и процент не са много по-малко, отколкото в предходни избори. 

Шест са постъпилите сигнали за нарушения от старта на деня досега, като повечето са били неоснователни. РИК е сезирана за гражданин, който извадил телефон, вероятно да снима как е гласувал. Това се видяло от силуета му. Направена му е забележка, тъй като заснемането на бюлетини е забравено. Основателно е било и оплакването на представител на една от политическите сили, участващи във вота, че срещу имената на предпочелите машинно гласуване не се отбелязва в списъците буква „М“, както е по указания. В случая обаче се оказва, че в два различни и противоречащи си текста от Изборния кодекс това обозначаване е регламентирано различно. Жалбата е оставена без уважение.

„Не очакваме проблеми, но очакваме да има забавяне при оформянето, а впоследствие – и при приемането на протоколите в края на деня - прогнозира адвокат Върбев, като посочи, че самите формуляри са по-сложни, а и ще е различна организацията на приемане на хората от секционните комисии, за да не се струпват много хора на едно място. - Със сигурност ни чака дълга нощ, надяваме се да се справим в рамките на нощта въпреки всичко“.

Коментари (1)

Bocho

Bocho

04.04.2021 | 14:51

Pomacite da gi mestqt v tuci kenefa. Ot teq ora nqma da stanat. Prodali rodina vqra I za kenef a hartiq ne stavat

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?