Следвайте ни

Близо 239 хиляди са избирателите в Пазарджишко

viber icon

От волята на 238 772-ма души по списък зависи кои ще бъдат новите народни представители на Пазарджишко в бъдещия парламент. На изборите днес за първи път ще се гласува основно с машини, секциите са общо 373. В региона са доставени общо 389 устройства, които са инсталирани в 321 секции с по над 300 души по списък, а в 68 машините са по две, съобщи зам.-председателят на Районната избирателна комисия адвокат Антони Върбев. От фирмата доставчик "Сиела Норма" са осигурили и достатъчно техници, които ще бъдат в готовност да реагират при евентуални проблеми. В случай, че те са неотстраними, изборният ден няма да се провали - за областта са отпечатани общо 241 000 бюлетини, раздадени са по секциите, като броят им е съобразен с гласоподавателите по списък и са предвидени резерви.

Припомняме, че изборите на 4 април в Пазарджишко приключиха със сравнително висока активност въпреки пандемията и страха от коронавируса - 47,9%. Предстои да разберем дали новото предизвикателство - машинният вот, ще разколебае гражданите.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?