Следвайте ни

Близо 10 млн. лв. е новият бюджет на Стрелча

viber icon

С бюджет от 9 811 300 лева ще разполага Община стрелча за тази година. Това стана ясно на извънредно заседание на градския съвет, на което финансовият документ бе приет с пълно единодушие и положителния вот на всички присъствали 9 съветници, съобщиха от местната администрация.

Участниците в сесията се обединиха около мнението, че бюджетът за 2021г. е бюджет на растежа, балансиран, с амбициозна капиталова програма, изцяло отговаряща на Управленската програма на община Стрелча за мандат 20219 - 2023г.

Общият размер на приходите в Бюджет 2021 г. е 9 811 300 лева, от които приходи за делегирани от държавата дейности са в размер на 4 251 871 лева, а приходи за местни дейности са в размер на 5 559 429 лева. В същата рамка са и разходите, включително тези по изброените пера.    

За всяко кметство беше приет бюджет. Кметските наместници изразиха задоволство от получените допълнителни средства за текущи ремонти и чакълиране на улици.

Според общото мнение този бюджет е крачка напред в развитието на общината. Чрез него ще бъдат изпълнени основните приоритети за просперитета й:
-    Инвестиции за развитие и модернизиране на техническата инфраструктура и градската среда.
-    Оптимално използване на възможностите на европейското финансиране през новия програмен период.
-    Провеждане на активна политика за развитие на туризма и създаване на добра бизнес среда за предприемачите.
-    Предоставяне на повече и по-качествени публични услуги в сферата на образованието, културата, социалните дейности и здравеопазването.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?