32

Близнаци дариха кръв в кампанията „Усмихни сърце“

21-годишните близнаци, Любомир и Бойко Кюпчеви, и 20-годишният Стефан Стоев, са поредните доброволци, които станаха част от благотворителната кръводарителска кампания „Усмихни сърце“. Двамата братя дариха кръв за първи път, а за Стефан кръводаряването беше за четвърти път.

„Тук сме, за да направим нещо добро. Не се притесняваме от кръводаряването. Притеснява ни това, младите хора да не са човечни, състрадателни и милосърдни. Искаме да кажем на 18-годишните момчета, че вместо да са агресивни, могат да даряват кръв и да са полезни на другите хора. Кому е нужно да причиняваш агресия и болка? За жалост, злото е доста силно. Не искаме нашите връстници да са лоши.“, коментираха младите кръводарители.
„Разпространявайте доброто. Нека то е заразно. На никой нищо не му пречи да прави добрини. Искаме да се случват повече добри неща и да виждаме усмихнати хора “, заявиха Любомир, Бойко и Стефан и апелираха в кампанията да участват повече хора.

16 са вече кръводарителите, които за изминалите 4 дни се включиха в акцията. Всеки дарител може да дари кръв в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик, от понеделник до петък, от 7.30 до 12.30ч. Кампанията „Усмихни сърце“ ще приключи на 8 ноември.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?