Следвайте ни

Близките на Митко: Направиха от едно сираче най-големия престъпник!

viber icon
Александра МУСИЕВСКА, Пазарджишка Марица

Утре в 8,30 ч. пред съда всички близки и приятели на Димитър Костадинов ще излязат пред съда в Пазарджик на мирен протест. Искаме всички да знаят, че подкрепяме Митко и сме зад него. Направиха от едно сираче най-големия престъпник, коментираха за "Пазарджишка Марица" близки на 18-годишното момче. Димитър е с наложен 24-часов полицейски и 72-часов прокурорски арест, който изтича утре по обяд.

Родните на момчето разказаха тяхната гледна точка за инцидента. По думите им след като братовчед му катастрофирал по пътя между Момина Клисура и Белово, Димитър пръв пристигнал на мястото. В болницата в Белово, където първоначално бил откаран пострадалият, младежът се държал спокойно. През целия път до Пазарджик той стоял неотлъчно до крещящия си от болка братовчед. Когато пристигнали в Спешното на МБАЛ-Пазарджик, Димитър помолил хирург да прегледа братовчед му и започнал да обяснява какво се е случило. Д-р Гергана Анчева го бутнала и му извикала "Махай се от тук!". Младежът тогава посегнал и успял леко да удари лекарката. До втори удар не се стигнало, тъй като баща му успял да го хване. След това вече лекарите се намесили и се погрижили за пострадалия, който бил свален от линейката от баща си, чичо си и братовчед си. Никой от Спешното не дошъл да им помогне, когато линейката пристигнала.

Митко е добро момче. Преживя достатъчно. Това вече ще го съсипе, разказват приятелите му. Димитър остава сирак на 14 години. След тригодишна борба майка му губи битката с рака. Момчето е отгледано от своя баща, който въпреки трудностите изучил сина си. Тинейджърът е възпитаник на Гимназията по икономика и мениджмънт. След като завършил, той подал и документи за работа в системата на МВР. Взел си всички изпити и бил на 99% приет. Момчето е и с чисто досие. Няма провинения./ Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?