32

Близки на убитите Ангел и Митко блокират кръговото на Орта хан

Близките на две момчета, чийто живот е насилствено отнет, обединяват усилията си в търсене на справедливост. В неделя от 16:00 часа те ще блокират кръговото при Орта хан на пътя Пазарджик-Пловдив, като движението ще бъде спряно за около 2 часа. Проявата е съвместна, в нея ще участват семействата, роднините и приятелите на Ангел Здравков от Пазарджик, който бе наръган смъртоносно с нож в квартал „Запад“, и Димитър Малинов от Цалапица, жестоко убит преди три месеца и захвърлен на сметището край селото.

Митингът ще бъде под наслов "Справедливост за Ангел и Митко". Той е провокиран от съмнения, че разследващи и прокуратура не искат да изпълнят задълженията си, а виновниците ще се разминат с леки спрямо тежестта на престъпленията присъди. Убиецът на Митко все още дори не е заловен.

За предстоящия протест съобщи Никол Димитрова в групата "Справедливост за Ангел". Ето какво написа тя:

„Обединени в търсенето на справедливост!
Справедливост за Ангел и Митко!!!
12.11 (неделя), 16:00ч., пътя Пазарджик-Пловдив, кръговото на Орта Хан!
Изминаха повече от 40 дни от убийството на нашия Ангел. Убиецът му, Никола Райчев, е с постоянна мярка „Задържане под стража“, и се надяваме, че докато прокуратурата не внесе обвинителният акт в съда, тя да не бъде променяна и той да остане в ареста. Очакваме обективно и бързо разследване на случая. Продължаваме да настояваме и за законови промени. Искаме справедливост за Ангел Здравков и най-тежкото наказание за Никола Райчев.
Справедливост търсят и близките на убития 24-годишен Димитър Малинов от Цалапица, пребит жестоко до смърт на 20 юли, от Рангел Бизюрев, който успява да избяга в чужбина и да се укрие, и все още не е заловен.
Близнаците Валентин и Борислав Динкови са обвинени в това, че са помагали при убийството в Цалапица и лично са подпомогнали сочения за негов убиец Рангел Бизюрев да се укрие. Двамата близнаци остават в ареста, а досъдебното производство беше върнато от съда на прокуратурата.
Близките на Митко продължават да са недоволни от разследването. Те настояват за незабавното откриване и връщане в страната на Рангел Бизюрев.
Подкрепяме исканията на протестиращите в Цалапица, които отново ще излязат на протест на 12 ноември/неделя/. Два часа ще продължи блокадата на пътя Пловдив - Пазарджик, където ще се проведе поредния протест. Кръговото кръстовище при Орта хан (между с.Цалапица и гр.Стамболийски)ще бъде блокирано от протестиращите от 16 до 18ч.
Близките, роднините и приятелите на убития Митко протестират повече от 3 месеца и настояват за справедливост и прозрачно разследване на убийството.
Нека да ги подкрепим. Нека всеки, който има възможност, да се включи в протеста в неделя.
Жителите на Цалапица търсят истината и не искат това, което се случи с Митко, да се повтаря.
Семейството на Ангел Здравков и приятелите му ще се включат в протеста на пътя Пазарджик-Пловдив.
Искаме да живеем без страх. Искаме разследващите да не си затварят очите. Искаме справедливост и най-тежките наказания за убийците и техните съучастници. Нека не оставаме безучастни към чуждата болка. Нека заедно отново кажем „Не на агресията“!“

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?