Следвайте ни

Благой Елинчев стана общински Цар на виното за 2021 г.

viber icon

С комплексните усилия на НЧ "Будители-2004", АМ "Мечислав Домарадски" и община Септември, за поредна година се проведе утвърдилият се във времето конкурс за избор на най-добър винопроизводител на общинско ниво.
Въпреки пандемията, това събитие от културния календар на Септември намери своето място и тази година, макар в по-ограничен формат.
В надпреварата за най-добро домашно вино участваха винопроизводители от Ветрен, Виноградец, Карабунар, Злокучене и нашите винари от Септември.


Победител при белите трапезни вина стана Иван Ръжанков, пред Найчо Сеферинкин и Ангел Попов.
В категорията на червените трапезни-купажни вина първо място бе отредено на Атанас Серафиев, който изпревари по точки Блогой Елинчев и Николай Тонкев.
При червените трапезни-сортови вина на първо място комисията класира Благой Елинчев, който получи заслужено и титлата Цар на виното за 2021 г. Негови подгласници станаха Йордан Маргитин и Димитър Гюров.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?