Следвайте ни

Благотворителен базар помага за лечението на Нешка

viber icon

Благотворителен базар в помощ на Нешка Стефанова от Пазарджик организират нейни близки. Той ще се проведе утре, събота, от 9,00 часа на Острова. Събраните пари ще бъдат използвани за лечението на младата жена.

Нешка е на 34 години и от раждането си има рядка, обезобразяваща и животозастрашаваща лицева артерио-венозна малформация. Заболяването е рядко и слабо познато на лекарите в България, което я кара да се лута години наред без някой да може да постави точна диагноза.

До момента в България са й извършени една емболизация, една склеротерапия с алкохол и операция за изрязване на малформацията, но въпреки това тя продължава да расте и да се влошава.

Развитието й води до риск от загуба на зрение от дясното око, разрушаване на костите под малфорцията, увреждане на лицевия нерв, както и евентуално пукане на малфомарцията може да доведе  до артериално кръвотечение с бърз и фатален край.

Това принуждава Нешка да потърси лечение в чужбина. От болница Метрополитан Дженерал в Атина предлагат да бъдат направени още една или две емболизации и нова операция за премахване на малформацията и възстановяване на нормалната форма на лицето.

Приблизителната сума за лечението е 65 000 евро, като ще зависи от броя емболизации.

Според данните от нейната DMS кампания, досега са събрани 8 737 лв., необходими са още 126 750 лв.

Повече за събитието може да видите ТУК.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?