Следвайте ни

БК „Георги Бенковски“ (Пз) с добро представяне на Държавното

viber icon

Добро представяне записаха момичетата от “Бадминтон клуб “Георги Бенковски“ (Пазарджик) на Държавното лично първенство под 17 години в Хасково. Клубът взе участие с две девойки - Радостина Ангелова (възпитаничка на Спортно училище Пазарджик) и Ива Керемидчиева. Момичетата участваха в две дисциплини - единично и двойки девойки.

На единично Радостина Ангелова трябваше да играе два кръга квалификации. В първата си среща Радостина спечели срещу Вяра Чиликова БК "Ракет“ (Хасково), а във втората победи Елена Петлова БСК (Велико Търново) и така се класира за основната схема. Там тя победи Соня Цокова от БСК (Пазарджик), но на четвъртфинала загуби от Цветелина Попиванова от КФВС “Атлет Първомай”, която бе фаворитка на турнира.

На двойки Радостина Ангелова и Ива Керемидчиева бяха поставени в основната схема. Те победиха Катерина Йонкова и Десислава Цветкова от БК Хасково, във втората среща надделяха над Мариела Петева (БК Хасково) и Вяра Чиликова (БК Ракет Хасково), а на четвъртфинала трябваше да играят срещу Цветелина Попиванова и Йоанна Йорданова. Организационен проблем обаче попречи на двойката от клуба да се яви за срещата.

Ръководството на “Бадминтон клуб “Георги Бенковски“ (Пазарджик) е доволно от представянето на състезателките. В следващите две седмици се очакват още по-добри класирания в други две възрасти - под 15 и под 19 години.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?