Следвайте ни

Бивш шеф и спонсор на Хебър чукна 60 лазарника(ВИДЕО)

viber icon

60 години житейски път отбелязва днес някогашният шеф на ФК Хебър Евлоги Станоев - Бирмата. 

Столичният бизнесмен е свързан с пазарджишкия футбол в два периода през последните 21 години.

През зимата на 1999 срещу 2000 г. той акостира в Пазарджик като дясната ръка на покойният отдавна Димитър Димитров - Маймуняка.

След обединението на ФК Искър и новоучреденият Хебър 1921 Бирмата заема поста на вицепрезидент. Като такъв той остава в Пазарджик до лятото на 2001-ва година, когато лицензът на Хебър 1920 за членство във Висшата лига е продаден на Беласица (Петрич). 

Четири години по-късно, през пролетта на 2005 г.  Евлоги Станоев се ангажира отново с издръжката на ФК Хебър, като този път той пристига на "Бенковски" 200 в съдружие с двама свой бизнес партньори, но вече като президент на отбора. 

Недоволен от участието на общината в подпомагането на клуба, Бирмата и сие напускат пазарджишкия отбор през лятото на 2007 г. и поемат в посока Перник, където оглавяват Управата на местния ФК Миньор. 

Акциите на Евлоги Станоев и колегите му от София са закупени от тогавашният общински съветник и предприемач Борислав Даскалов, който се наема с издръжката на Хебър в следващите близо 7 години.   

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?