32

Битката за местната власт в Пазарджишко се пренася в съда

Административният съд гледа днес дело срещу разпределението на мандатите в Общинския съвет на Пазарджик

Битката за местната власт се пренася в съда. Това се случва, след като до момента са внесени 14 жалби срещу изборните резултати, а се очертава да има и още.

Първото от образуваните по тях дела предстои днес. То е по жалби на няколко избрани или отпаднали от надпреварата съветници, които атакуват разпределението на мандатите в Общинския съвет в Пазарджик. Първоначално образуваните в Административния съд дела са били 8, но впоследствие повечето от тях са присъединени в едно дело. Жалбоподател по него е Благо Солов, който бе издигнат от коалиция „Заедно за силна община“. По информация на „Марица“ жалби има още от ДПС, коалиция „Земеделски народен съюз“, „Има такъв народ“, „Продължаваме промяната - Демократична България“, „Български съюз за директна демокрация“. Както и от коалицията на Тодор Попов „Новото време“, която обаче ще се гледа в отделен процес.

Във Велинград, Ракитово и Брацигово също има оспорвания за избора на общински съветници. Дело е завел и кандидат за кмет на село Света Петка срещу решението на ОИК в полза на опонента му.

След балотажа досегашният кмет на Панагюрище, който остана втори с минимална разлика след конкурента си Желязко Гагов, също обяви, че ще обжалва. Очаква се да опитат да оспарят резултатите и други местни управници от региона, победени с малка разлика в гласовете.

Оцени новината

Оцени новината
3.8/5 от 12 оценки
3.8/5 от 12 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?