Следвайте ни

БФС завишава изискванията за аматьорския футбол

viber icon

БФС ще продължи да налага изискванията на УЕФА за все по-високи критерии във връзка с провеждане на срещите от аматьорския футбол, стана ясно по време на традиционна предсезонна сбирка на ОС на БФС с представители на клубовете от Пазарджишко. На срещата председателят на местната футболна централа Спас Иванов анонсира проект за решение, който все още няма императивен характер, но вероятността скоро той да бъде облечен в юридическа форма е повече от реална. 

„Предписанията предвиждат на всеки стадион в 4-та и 5-та лига да има топла и студена вода в съблекалните на отборите и съдийската стая. Скамейките за резервите трябва да бъдат с поне 14 седящи места и поне на 5 метра от страничната линия на терена. Трибуните за зрители пък трябва да бъдат отделени с ограждение или най-малкото със сигнална лента. На всеки стадион ще се иска изграждане на минимум една тоалетна за зрители или поне поставяне на химическа", оповести Иванов. Той подчерта, че засега тези изисквания имат все още само пожелателен характер, но клубовете трябва да имат готовност за изпълнение на мерките, защото времето тече неумолимо.       

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (3)

Акъл требе малце

Акъл требе малце

03.08.2021 | 01:21

Те по селата, горките хора, без вода останаха, а за ритнитопковците - трябва да топлят туй, дето го няма.

Отговори
1 0
Любопитко

Любопитко

03.08.2021 | 01:19

А КОГА ще решите най-после, че УЕФСКИТО трябва да отиде там, където му е мястото, защото това е галеника на всички власти! Все търсят някой будала да плати милиони задължения към НАП, ЛАП , но будалите май вече свършиха. Но някой все пак трябва да плати сметката.

Отговори
1 0
Топла вода

Топла вода

02.08.2021 | 15:46

В тая криза в кое село има топла вода?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?