32

Безплатни хирургични прегледи предлагат в МБАЛ-Пазарджик до края на ноември

Хирургично отделение на МБАЛ-Пазарджик стартира месечна кампания с безплатни хирургични прегледи за превенция и лечение на хернии. Профилактичните прегледи ще започнат от 1 ноември и ще се провеждат в делничните дни, от 8.30 до 12.30 ч.
Телефони за записване на час за безплатна консултация с хирург:
034/ 408 759 между 8:00 ч. - 15:00 ч. (понеделник - петък)
Безплатните профилактични прегледи ще продължат до края на месец ноември и ще се извършват в приемен кабинет на Хирургично отделение на 4 ет. в Хирургичния блок на болницата. В кампанията ще се включат началникът на отделението д-р Георги Стоилов и лекарите д-р Гергана Вълева, д-р Муса Дурльов, д-р Фардин Фаридин, д-р Христо Петров, д-р Петър Цветков, д-р Божидар Николов и д-р Васил Божилов.
Хернията е заболяване, което се среща както при мъжете, така и при жените. От развитието на херния са застрашени хора от всяка възрастова група. Често се появяват в резултат на вродено изтъняване на коремната стена. Понякога се причиняват от вдигането на тежести или от напрягане.
Наличието на херния не е животозастрашаващо състояние, но това не означава, че трябва да се подценява. Херниите, които застрашават живота или причиняват тежки вреди не са били лекувани правилно или своевременно. От изключително значение е лечението навреме. По-лесно поправими са малките хернии, а времето за възстановяване от операция може да е по-кратко. Колкото по-голяма е хернията, толкова има по-голям риск от заклещването ѝ.
Нелекуваните хернии могат не само да продължат да увеличават размера си, но и да стават по-трудни за контролиране, по-болезнените и в най-лошият случай животозастрашаващи.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Канар

Канар

27.10.2023 | 11:07

Търсят си канарчета. Само сиренцето в капана е безплатно. Отидеш на безплатен преглед и ще ти сложат пет стенда по здравна каса. Пълни актьори...

Отговори
0 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?