Следвайте ни

Без протест срещу 100-е кубика дърва от военните в Црънча

viber icon

Никой от противниците на полигона в село Црънча не дойде да протестира срещу 100-е кубика дъб и бук, които бяха докарани от Съвместното командване на специалните операции /бившата 68 бригада специални сили/. 

Когато през миналата седмица бе обявено дарението, хора написаха в социалните мрежи, че военните затварят устата на хората с тези кубици.

Няколко майки от селото дойдоха да благодарят на генерал-майор Явор Матеев. Те се нарекоха „благодарствен екип”.

„Хората, които получиха дървата са 49 инвалиди, които не могат да дойдат сами. Имаме възрастни црънчани, като най-старият – на 99 години, е в цветущо здраве. Само коляното го наболява. Той не е от нуждаещите се – други хора са в голяма нужда”, каза Йорданка Пеева, майка на три деца. 

Тя каза, че много харесва такива инициативи и винаги се включва в тях. „Ние знаем какво е да си майка, родител и човек. Това е много човешка постъпка”, категорична е тя.

49 души в селото са самотни, трудноподвижни и с ниски пенсии. „Не е важно да го дадеш на човек, който може да си набави нещо, а на такъв който не може”, припомни друга многодетна българска майка Анелия Цонева.

„В селото вече ще има поминък и препитание. Има ли казарма, има и препитание! В колко райони на страната махнаха поделенията и сега са в бедствено положение”, припомни генерал-майор Матеев. 

Той каза, че още не е правена сметка колко нови работни места ще бъдат открити при модернизацията на полигона.

Пристигналите от специалните сили дърва бяха натрупани на огромна купчина до пътя под полигона. Те са дъб и бук и са добити от пловдивските обекти на специалните сили. 

„За първи път селото ни вижда дарение в такъв голям обем. Списъкът за нуждаещите се е отсят и те ще получат дървата си”, каза кметът Ангел Руков.

Снимки от Атанас Кънев

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?