Следвайте ни

Без драми на блокадните КПП-та в Пазарджик(ВИДЕО+СНИМКИ)

8 импровизирани полицейски пункта вардят областният център от заразата

viber icon

Без драми и късане на нерви тече полицейската блокада на Пазарджик, чието начало бе дадено в 00.00 часа тази нощ заради поредното затягане на рестрикциите срещу COVID-19.

Наш екип обходи 4 от общо 8-те КПП-та, с които полицията заварди Пазарджик нощеска. Такива има на пътя за АМ «Тракия» при Затвора; на изхода за село Бошуля, на този в посока Звъничево при мост «Атлантик», при разклона за Главиница, на пътя за Добровница, на изхода за Мирянци, на пътя за Синитево и за Ивайло.

Полицейските екипи извършват проверки на леките автомобили за причините, които налагат влизане или излизане от града.

Припомняме, че пътуващите е неохбодимо да се снабдят със служебни бележки или документи , които да удостоверяват къде живеят по настоящ адрес, ако той  е различен от постоянния. Ако се налага пътуване към работа –служебна бележка от работодателя, по здравословни причини –медицински документи.

Най-напред посетихме временният пункт на изхода на града в посока Мирянци, където заради ремонта на пътя за Пловдив е основния трафик от и за града с тепетата и съседните села. 

 

Пропусквателния режим е нормален, като най-лесно минават автобуси, камиони и бусове. 

Полицаите изискват съответните документи - служебни бележки, удостоверения и лични карти на желаещите да минат през блокадата водачи на ППС-та. 

Направи впечатление, че се спираха и велосипедисти, решили да отидат до работното си място в покрайнините на града с колело. 

С една идея по-натоварено беше на изхода за Звъничево и то за влизащите в Пазарджик автомобили.

И там обаче полицейските служители обработваха документално сравнително бързо водачите, като опашката на чакащи не бе чак толкова голяма. ю

Най-спокойно бе на КПП-то в посока Бошуля. Там логично трафикът не бе особено голям.

За последно проверихме и ситуацията на изхода за магистралата при Затвора. 

Два полицейски екипа следяха за изпълнение на въведените ограничения, а автомобилите се пропускаха според правото им за преминаване. 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?