102

Бербатов с лично обещание от Петър Куленски

Новият Изпълком ще върне всички изключени от БФС отбори, обяви бившият голаджия на Ман Юн

"Няма да толерираме порочни практики от миналото за оказване на натиск върху футболните клубове от общината, за да гласуват по един или друг начин на конгресите на БФС". Това обяви кметът на Общината Петър Куленски след срещата си с две от легендите на българския футбол - Димитър Бербатов и Стилиян Петров. 

По-рано днес кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов посети Пазарджик, за да се срещне с представители на аматьорските футболни клубове от областта и да презентира своята платформа за управлението на БФС. Преди тази среща обаче Бербатов и Стилиян Петров гостуваха на кмета Петър Куленски в Община Пазарджик. 

„Имахме продуктивна среща с кмета. По този начин показваме нужното уважение. Целта ни е да се опитаме да направим така, че футболът да върви в правилната посока. Това става с диалог с държавата и общините. Само заедно можем да направим така, че клубовете да вървят смело напред. Ще е трудно, но се опитваме да променим футболната обстановка в страната“, заяви Бербатов на брифинга след срещата с Куленски. „Лесно можехме да изберем да не правим още една обиколка на страната, но това е професионалният начин. Виждам, че времената са различни. Страх не трябва да има в никой, защото съм сигурен, че това, за което се борим, няма как да не получи нужния отговор“, категоричен бе Бербатов. А Стилян Петров допълни: „Обсъдихме проблемите на аматьорските клубове, проблемите в детско-юношеския футбол и с какво можем ние да помогнем. Благодарим на кмета, че ни прие и показа уважение.“

От своя страна градоначалника обяви, че е дал лично обещание на своите гости преди предстоящия конкрес на БФС. "Това, което аз гарантирах пред Димитър Бербатов и Стилиян Петров е, че лошите практики от миналото, на които на клубовете е оказван натиск как да гласуват на конгнгреси на БФС, ние ще ги пресечем из основи. Клубовете трябва да имат свободата кого да подкрепят", заяви кметът. "Радвам се, че успяхме да направим една продуктивна среща, в която да обсъдим възможностите не само на българския спорт, но и на проблемите на професионалния и аматьорския футбол в региона, както и възможностите на детско юношеските школи", допълни Куленски.

От Общината Димитър Бербатов, Стилиян Петров и останалите членове от екипа им отидоха на среща с представители на футболните клубове, която продължи почти 2 часа. По време на сбирката Бербатов изложи програмата, която е добре позната на футболните хора от предишните две аналогични срещи в Пазарджик. 

Рекордьорът по голове в националния отбор започна изложението си с думите, че "нищо не се е променило, което е красноречиво за управленето на футбола ни."

С цел възстановяване на престижа и конкурентоспособността на националния ни футболен отбор, Бербатов заяви своята готовност да инвестира в младите таланти и в модернизацията на инфраструктурата на футболните клубове в страната. Той подчерта важността на „построяването на мощна академия“ за развитие на младите футболисти, която да бъде гарант за бъдещия успех на българския футбол. Освен това, кандидатът за президент на БФС подчерта необходимостта от по-тясно сътрудничество с европейските футболни федерации и клубове, за да се осигури по-голяма видимост и възможности за развитие на българския футбол.

От своя страна представителите на клубовете от региона фиксираха пред гостите си част от недъзците в  нормативната уредба на БФС. Като такива те визираха непозволяването на аматьорските отбори да използват футболисти от своите дублиращи отбори, за спънките пред треньорите на подрастващите, за женския футбол, липсата на данъчни облекчения и всякаква помощ от държавата за клубовете и тези, които дават пари за футбол, за непосилните съдийски и други такси за аматьорите в турнирите за Купата на България и други.

Димитър Бербатов пое обещание, че ако получи доверие на предстоящия конкрес на БФС ще предложи на новия Изпълком да върне в лоното на организирания футбол всички несправедливо изключени клубове.  

Накрая бившият играч на ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Монако и други подчерта за пореден път, че единственото, което той и неговият екип желаят е един честен конгрес.

"Ние искаме просто един честен конгрес. Това, което ние предлагаме, което искаме да направим, ние го правим пред всички. Както пред клубовете, така се срещаме и с кметовете, за да ги запознаем с програмата, начина на работа, финансирането, проектите които сме подготвили", завърши Димитър Бербатов.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?