Следвайте ни

Бедствено положение в Родопите, река заплашва да остави без ток 2 общини

viber icon

Днес се проведе извънредно заседание на Общинския щаб за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия. На него бе взето решение за обявяване на „бедствено положение” за част от територията на община Велинград за период от 7 дни – от 12:00 часа на 14.04.2021 год. до 12:00 часа на 21.04.2021 год.. Границите на територията, за която се обявява бедственото положение, е в землището на гр. Велинград - от двете страни на поречието на река Малка Мътница - от язовир "Малка Мътница"  до вливането й в река Мътница, съобщиха от пресцентъра на Община Велинград.

Бедственото положение е обявено, поради наложеното контролирано изпускане на язовир Малка Мътница и частично разрушените диги на река Малка Мътница.  Залети са обработваеми земеделски площи от двете страни по поречието на реката. Реална е опасността от преливане на река Малка Мътница, при вливането й в река Мътница, и заливането на Подстанция-Велинград, собственост на ЕСО . Ако бъде залята подстанцията, може да останат  без електрозахранване двете общини Велинград и Ракитово.

За седемдневния период ,с цел опазване живота и здравето на населението, се ограничава движението на хора и МПС от двете страни на поречието на река Малка Мътница, от язовир Малка Мътница до вливането й в река Мътница.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?