Барокамера спаси майка от усложнения след тежка операция

Добрина, сторена от пазарджиклийката Лилия Кондева, даде на Петя терапия, която иначе не може да си позволи

Пазарджишката барокамера спаси 38-годишна майка от тежки усложнения. Петя Георгиева се свърза с „Пазарджишка Марица“, за да ни разкаже за едно голямо добро, сторено в навечерието на Коледа от Лилия Кондева, чието семейство разкри и поддържа барокамерата.

Наскоро Петя претърпява тежка операция. Отварят я уж заради смъкнат бъбрек и с цел да го повдигнат (манипулацията се нарича нефропексия). По време на интервенцията обаче хирурзите откриват куп опасни сраствания. Заради тях се налага около половината бъбрек да бъде отстранен. Манипулацията е невъзможна с щадящите лапароскопски методи, само външният разрез на пациентката е около 20 см, отделно са правени и вътрешни.

След операцията Петя е предупредена, че има риск от инфекции на раната, да внимава. Друга опасност идва от върлуващите в момента вируси – залоляванията се прекарват много по-трудно при отслабнал имунитет след толкова тежка и стресираща за организма интервенция.

В този труден момент Лилия подава ръка на Петя, като й позволява да направи 10 терапии в барокамерата безплатно. Регенериращият ефект на кислорода прави вълшебство. В началото 38-годишната жена едва ходи, не може да измине и кратко разстояние без почивка, страда от силни болки. Сега отново е пъргава и подвижна, а болките – съвсем поносими. Усеща как раните й зарастват бързо.

„Възхитена съм от ефекта на барокамерата, но още повече – от жеста, който ми бе подарен в подходящия момент и ми даде шанс за успешно възстановяване, казва Георгиева. С Лили се познаваме отдавна, тя знае, че доходите ни не са високи и без приятелската й подкрепа нямаше да мога да си позволя кислородната терапия – с всички рискове от това. Особено в момент, когато харча много повече за медицински услуги, за лекарства. Нямам думи да изразя благодарността си! Пожелавам й от сърце доброто да се върне стократно към нея и семейството й!“.

Най-положителното в тази история е, че благородният жест е не само за Петя. В средата на декември Лилия Кондева обяви, че подарява по 10 безплатни процедури в барокамерата на всеки, който се нуждае от тази терапия, за времето от 15 декември до 15 януари.

*Снимка - Петя и синът й, личен архив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?