Следвайте ни

Барокамера спаси майка от усложнения след тежка операция

Добрина, сторена от пазарджиклийката Лилия Кондева, даде на Петя терапия, която иначе не може да си позволи

viber icon

Пазарджишката барокамера спаси 38-годишна майка от тежки усложнения. Петя Георгиева се свърза с „Пазарджишка Марица“, за да ни разкаже за едно голямо добро, сторено в навечерието на Коледа от Лилия Кондева, чието семейство разкри и поддържа барокамерата.

Наскоро Петя претърпява тежка операция. Отварят я уж заради смъкнат бъбрек и с цел да го повдигнат (манипулацията се нарича нефропексия). По време на интервенцията обаче хирурзите откриват куп опасни сраствания. Заради тях се налага около половината бъбрек да бъде отстранен. Манипулацията е невъзможна с щадящите лапароскопски методи, само външният разрез на пациентката е около 20 см, отделно са правени и вътрешни.

След операцията Петя е предупредена, че има риск от инфекции на раната, да внимава. Друга опасност идва от върлуващите в момента вируси – залоляванията се прекарват много по-трудно при отслабнал имунитет след толкова тежка и стресираща за организма интервенция.

В този труден момент Лилия подава ръка на Петя, като й позволява да направи 10 терапии в барокамерата безплатно. Регенериращият ефект на кислорода прави вълшебство. В началото 38-годишната жена едва ходи, не може да измине и кратко разстояние без почивка, страда от силни болки. Сега отново е пъргава и подвижна, а болките – съвсем поносими. Усеща как раните й зарастват бързо.

„Възхитена съм от ефекта на барокамерата, но още повече – от жеста, който ми бе подарен в подходящия момент и ми даде шанс за успешно възстановяване, казва Георгиева. С Лили се познаваме отдавна, тя знае, че доходите ни не са високи и без приятелската й подкрепа нямаше да мога да си позволя кислородната терапия – с всички рискове от това. Особено в момент, когато харча много повече за медицински услуги, за лекарства. Нямам думи да изразя благодарността си! Пожелавам й от сърце доброто да се върне стократно към нея и семейството й!“.

Най-положителното в тази история е, че благородният жест е не само за Петя. В средата на декември Лилия Кондева обяви, че подарява по 10 безплатни процедури в барокамерата на всеки, който се нуждае от тази терапия, за времето от 15 декември до 15 януари.

*Снимка - Петя и синът й, личен архив.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?