Следвайте ни

Бандата на убития Петър многократно обирала фермера Димитракис

viber icon

Убитият Петър Гаджанов и неговите съучастници многократно са обирали 60-годишния фермер от кипърски произход Димитакис Пирилис. Това заяви на брифинг преди минути окръжният прокурор Румен Попов.

По думите му загиналият е с 14 осъждания, има присъда за кражба на коне и крави от фермата на кипъреца, лежал е 7 години в затвора и е излязъл на свобода през 2017 година. Другият замесен е прекарал 4 години зад решетките.

Пирилис е задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата, повдигнато му е обвинение за умишлено причинена смърт при управление на МПС. Законът предвижда наказание от 10 до 20 години „лишаване от свобода“.

Припомняме, че тримата роми пристигнали с каруца в имота на Пирилис. Това е станало около 1 часа през нощта в неделя. Те носели със себе си коса, други сечива и земеделски уреди, за да могат да косят люцерна или да извършат кражба на крави.

Апашите били забелязани от собственика на фермата, който се е качил на товарния си джип е започнал да ги гони. Уплашени крадците са се разбягали в различни посоки.

Минута по-късно Пирилис настигнал Петър и директно го блъснал с автомобила, като го убил на място. След това със запалени фарове опитал да открие другите апаши, но не е успял, защото те се били скрили.

Според показанията на един от свидетелите, кипърецът се е върнал при убития и е започнал да прави кръгови движения с джипа около трупа.

„Не е ясно дали е имало повторно прегазване – това ще стане ясно след извършването на огледа и изготвянето на комплексните експертизи. Засега можем да кажем, че по джипа има биологичен материал от прегазения“, коментира окръжният прокурор Румен Попов.

Другите две лица са задържани – те също са многократно осъждани.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

намръщенЪ

намръщенЪ

13.05.2019 | 23:59

Циганите не са хора! Това само Хелзинският комитет не го разбра

Отговори
3 0
Кипърец

Кипърец

13.05.2019 | 16:24

Хора трябва да се помага на семейството на фермата. Бай мангау са задружни. Трябва да се съберат хора като в Габрово. Да жънем ромео наред.

Отговори
6 0
ероген

ероген

13.05.2019 | 15:42

А какво да направи този земеделец . Да гледа как му крадат труда ли ? Да се пусне .

Отговори
13 0
Митю

Митю

13.05.2019 | 15:28

Така се прави ! Браво адаш,показа на нашите политици как се действа !!!

Отговори
11 0
Чичо

Чичо

13.05.2019 | 13:19

Пуснете човека. Сам се е наврел под джипа.

Отговори
18 0
Батко

Батко

13.05.2019 | 13:10

Да беше ги прегазил и заровил и останалите циганьори!

Отговори
21 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?