Следвайте ни

Балкан излиза с траурни ленти в памет на Васил Гешев

Старата гвардия също скърби за своя бивш шеф

viber icon

Лидерът в пазарджишката "А" РФГ - Балкан (Варвара) ще отдаде последна почит на починалият преди 3 дни свой дългогодишен спонсор и клубен началник Васил Гешев. Това ще се случи преди и по време на днешния домакински мач на тима срещу Локомотив(Септември). Варварци ще изиграят двубоя с черни траурни ленти, а самата среща ще бъде предшествана от едноминутно мълчание в памет на силно уважавният в целия регион предприемач. 

Снощи наред с много хора от Пазарджишко футболистите на Балкан изпратиха Васил Гешев в последния му път. Те поставиха в ковчега му футболна топка с цветовете на ФК Балкан и клубен шал.   

Съдийското ръководство на срещата между Балкан и Локомотив взе юристът Стоил Малинов. Негови помощници ще бъдат младоците Алекс Манев и Стоян Стоянов. Назначението за делегат на двубоя на стадион "Балкан" получи някогашният рефер от републиканска категория Петър Стайков.

Старата гвардия

Част от старата гвардия на Васил Гешев, юли'1999 г.(сборна формация)

В края на миналия век ФК "Балкан" с клубен шеф Васил Гешев и треньор Георги Василев - Попа беше едно от страшилищата по футболните терени в "А" РФГ. 

Селекцията на отбора представляваше сплав от пазарджишки футболисти в лицето на Запрян Шкодров - Виали, Димитър Комсийски-Перуци, Борислав Лазаров - Дзенга, Звезделин Захаринов - Зизу, Красимир Ташев, Кирил Петров - Нарциса, Тодор Андреев-Дългия, Даньо Вертолета и др. Балкан имаше и местни звезди - приключващия с отличната си кариера Стефан Пенев - Ацата, легендата Георги Атанасов - Калафара, Фичето, Ането, Юрука и прочие. 

Всички те, пръснати в региона, България и в цала Европа приеха с голяма покруса вестта за кончината своя бивш футболен шеф. Старата гвардия на Гешев ще му бъде винаги признателна за отношението, с което той я спечели завинаги. А именно - човечност, уважение, лоялност, коректност.  Все дефицитни в днешния безскрупулен и материален свят качества.      

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?