Балиновата къща в Батак-любимо място за сватбени фотосесии

Новините от Пазарджик и региона

Александра МУСИЕВСКА, Пазарджишка Марица


Младоженци все по-често избират да направят сватбените си фотосесии в възрожденски къщи. В този важен за тях ден, те искат да се върнат към българските си корени и да се потопят в атмосферата живота от преди няколко века. Особено предпочитана е Балиновата къща - етнографска експозиция на Исторически музей-Батак. От началото на сватбения сезон вече няколко двойки са запаметили сватбеният си ден с кадри от тази прекрасна къща,посветена на традиционната народна култура на родопското градче. 

От управата на музея предоставят на влюбените двойки напълно безвъзмездно къщата за снимки.  Достатъчно е те само да заявят желанието си да я посетят. Оказва се,че има ентусиасти от София и Пловдив, който идват до Батака за приказна фотосесия. Батачани също  се възползват от възможностите, които родният им град предоставя. През наближаващият уикенд една двойка ще направи снимки в Балиновата къща. 

От Историческият музей на Батака са изключително щастливи,че могат да споделят с тях едни от най-важните моменти в живот им, разказа директорката Теодора Пейчинова/ Пазарджишка Марица

* снимки Исторически музей Батак

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?