Следвайте ни

Автентичен Дядо Коледа радва малчугани с подаръци

Без страх от коронавируса и с много празничен дух актьорът Александър Пасков влиза в любимата си роля

viber icon

Автентичен Дядо Коледа обхожда домовете на послушните деца в Пазарджишко и им носи подаръци. Колоритният актьор Александър Пасков за втора година влезе в любимата си роля. И отново се радва на непринудената любов на малките, а акцията му ще продължи до първите дни на следващата година.

Тази година Александър Пасков навърши 60. При него обаче тази достолепна възраст е преимущество. Грижовно отгледаните дълги коса, мустаци и брада му позволяват да е възможно най-близък до оригиналния образ на Добрия старец. И го спасява от конфузната ситуация някое хлапе да му дръпне брадата и да развали магията. Не може да си позволи само нужните килограми да качи, защото пък

всяко лято е спасител на морето, а това изисква отлична спортна форма.

Компенсира с подплънки.

Като човек с над 35 години на сцена умее идеално да „влиза под кожата“ на своя герой. Миналата зима като на шега решил да се покаже в роля пред внучката си Анастасия, която тогава била на около 4 годинки и половина. Детето било толкова щастливо от неочакваната среща с Добрия старец, че изобщо не разпознало в него собствения си дядо.

Въпреки рисковата си (поне според медиците) възраст, актьорът не се страхува от ковид.

„Мисията остава възможна! ​- отсича Пасков. - Въпреки всичките плашещи новини и свирепи тенденции, които ни заливат, децата си искат своето. Те не гледат новини, не четат статистика и въобще не им пука, че има някакъв вирус. И според пазарджишкия Дядо Коледа

той е не толкова болестотворен бацил, а повече политически.

Някой се опитва да го вкара през ушите ни и да ни зарази мозъците“ - смело изразява мнението си актьорът.

До момента малчуганите го посрещат както винаги ​- без маски и с непринудена емоция. Изумлението, че чудото съществува и ще бъдат възнаградени за добринките си, ​е неописуемо.

Александър Пасков също не се страхува от прегръдките на дечицата. Той не отрича съществуването на коронавируса, но смята, че не бива да ни се втълпява, че само той разболява и само от него се умира, така се всява паника. Преди две години артистът също е имал тежка вирусна инфекция с пневмония. Влязъл в болница точно на Коледа, изписали го на 4 януари. Приел това обаче като празничен подарък - многото свободно време му дало възможност да се подготви по-добре за предстоящата си роля във френска пиеса.

Единственото разочарование на пазарджишкия Дядо Коледа, който има дълголетен стаж с гостувания в детски градини, преди да тръгне и по домовете - все по-често децата не могат да му кажат нито едно стихотворение и не могат да му изпеят нито една песничка. Предполага, че това е резултат от смартфона в ролята на бавачка. Като човек, държащ и на духовното изграждане на малките хора, тази година Пасков рецитира пред тях „Молитва“ на Иван Вазов и ги стимулира да повтарят след него, за да знаят поне едно хубаво българско произведение. 

*Снимки - личен архив на Александър Пасков

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пет

Пет

02.01.2021 | 18:09

Хубава идея...то прекалена близост по време на Пандемия..и все още има хора..които не вярват..

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?