32

„Аурубис“ и „Асарел“ си сътрудничат за целите по декарбонизация и устойчивост по веригата на доставки

Мениджъри и специалисти по корпоративна устойчивост от централата на „Аурубис“ в Германия и от „Аурубис България“ в Пирдоп посетиха на 6 март „Асарел-Медет“, за да се обсъдят предстоящите стъпки по декарбонизация и постигането на дългосрочна устойчивост по веригата на доставки.

Кристиан Хайн, ръководител на процеса по декарбонизация на Aurubis AG, беше придружен от Милан Пазички, мениджър „Външни отношения“, и Себастиан Ветер, мениджър по устойчивост от екипа „Отговорност по веригата на доставки“. Заедно с тях компанията посетиха Ивайло Георгиев – ръководител „Устойчивост и връзки с институциите“ и специалистите по устойчивост - Александра Андонова и Нора Караджова, от „Аурубис България“ АД.

От страна на „Асарел-Медет“ в срещата участваха инж. Ивайло Василев – директор „Иновации, планиране и развитие“, инж. Иван Чолаков – директор „Производствени дейности“, инж. Мариела Джиджинкова – ръководител на отдел „Екология“ и инж. Юлияна Григорова – инженер „Производствено планиране и развитие“.

Гостите разгледаха производството на компанията и получиха информация за прилаганите принципи и фирмените програми за устойчиво развитие. Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество при намаляването на въглеродните емисии и преодоляването на предизвикателствата пред устойчивото развитие на индустрията. Колегите от „Аурубис“ споделиха своя опит и представиха своята стратегия за реализиране на енергийноефективни проекти, целящи постигане на нулев въглероден отпечатък до 2030 г.

Г-н Хайн благодари за ползотворните дискусии и прозрачност, като обменът на опит и сътрудничеството в тази област ще продължат и занапред.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?