Следвайте ни

Атанас Шопов напуска АБВ на прага на вота

viber icon

Областният координатор на партия АБВ Атанас Шопов обяви, че я напуска окончателно. Той освобождава постовете си като областен и общински председател за Пазарджик, както и като член на Националния съвет на политическата организация. Шопов обаче ще остане общински съветник, защото там е избран от хората и не иска да предава доверието им.

 Решението му идва броени дни преди началото на предизборната кампания и предстоящия вот за народни представители. Той обаче уверява, че то не е емоционално или импулсивно, а е дълго обмисляно и осъзнато.

Оттеглянето му се случва като логичен финал на поредица разочарования от случващото се в партията. Чашата на търпението му преляла, когато чул изказванията на основателя на АБВ и почетен председател на партията Георги Първанов да определя доц. Атанас Мангъров и президента Румен Радев като недостойни. Не по-малка горчилка обаче оставил и злополучният опит за обединение в лявото пространство, което единствено би гарантирало присъствието на опозиция в Парламента и възможност представители на малки партии като част от него да бранят интересите на гласоподавателите си.

Припомняме, че на последните редовни местни избори Атанас Шопов беше кандидат за кмет на Пазарджик, издигнат от АБВ и с подкрепата на още две партии от лявото пространство. Влезе обаче в Общинския съвет, където работи и до момента.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай