Следвайте ни

Ат. Шопов: Не политиката трябва да променя нас, а ние да променяме политиката

viber icon

Нямаме право, никой от нас, без значение на какъв пост е, няма право да се променя, за да бъде удобен на порочния управленски модел. Не политиката трябва да променя хората, а ние, хората, политици или не, сме длъжни да я променяме в такава посока, че тя наистина да служи на гражданите. За да градим своето настояще и бъдещето на собствените ни деца. Това се казва в официална позиция на бившия областен председател на АБВ по повод на вчерашното му решение да подаде оставка от всички постове, които е заемал досега в организацията, и да я напусне окончателно.

Като главен мотив Шопов изтъкна несъгласието си с Георги Първанов, чието име неминуемо се свързва с АБВ и който в свои изявления нарича доц. Атанас Мангъров и президента Румен Радев недостойни. Пазарджиклията обаче допълва, че това била "само капката, от която чашата преляла".

Ето какво се казва в позицията на Шопов:

Уважаеми съмишленици,
Скъпи приятели и съграждани,
Като областен председател на ПП АБВ и като общински съветник в ОбС – Пазарджик, винаги съм смятал, че мога да бъда максимално полезен на всички Вас, на моя град и на жителите на цялата област. Тази моя позиция, като председател на партията, за мен беше отговорност, но и ежедневна борба, работа, но и резултати, идеи, но и надежди за промяна. И най-важното – последователност в действията! Нямаме право, никой от нас, без значение на какъв пост е, няма право да се променя, за да бъде удобен на порочния управленски модел. Не политиката трябва да променя хората, а ние, хората, политици или не, сме длъжни да я променяме в такава посока, че тя наистина да служи на гражданите. За да градим своето настояще и бъдещето на собствените ни деца.
Напускам поста Областен председател на ПП АБВ, както и членството си в партията със смесени чувства. Не приемам и не разбирам позицията на създателя на партия АБВ срещу номинацията на един достоен човек – доцент, лекар, инфекционист, начело на листите на партията. Както не приемам и всякакви решения, релевантни на политика на безпринципност или безидейност. Но съм благодарен за честността и добронамереността на всички Вас, приятели и съмишленици, при съвместната ни работа, както и за енергията и решимостта, която винаги проявявате.
Решението ми е лично, обмислено и надявам се, правилно. Като ще помня всяка добра идея, която се борехме заедно, да превърнем в реалност. Тази своя борба ще продължа в качеството си на общински съветник.
Не приемайте разочарованието ми като слабост – напротив, само силните дръзват да поемат по нов път. И само смелите искат промяна!
Вярвам, че ще бъдем заедно и занапред!
Ще завърша с цитат на един британски политик: „В политиката е по-добре да си отидеш с пет минути по-рано, отколкото е необходимо, отколкото да останеш пет години по-дълго, отколкото е нужно.
С уважение към всички Вас:
Атанас Шопов

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай