Следвайте ни

Арт-тандемът Кузеви кани на виртуална разходка "По пътя с тях"

viber icon

"По пътя с тях" - така е озаглавено новото предизвикателство на пазарджишкото арт-семейство Марин и Светозара Кузеви. Те канят своите възпитаници от школата по изкуства, която вече няколко години създава и надгражда млади творци, да поемат на една виртуална разходка из Пазарджик - сега и в неговото минало.

Ето и посланието, което отправят към младите хора с афинитет към творчеството:

"Каним ви да се разходите извън времето на своето съзнание, по тротоарите, върху които са преминавали хилядите лица преди нас в годините. Пътища, чиито фасади носят имената на паметта – общата ни памет. Това е пейзаж от нашия живот, обозначен от много духовни ориентири. Това е пейзаж от общата ни памет, от спомена кои сме били, кои сме и кои ще бъдем. Пътят винаги е в това което е зад гърба ни и това, което е напред – пътят е едно цяло с нас.

Емблематичните годишни изложби на школата ни, озаглавени „По пътя”, на 21 май 2020 г. от 19.00 часа ще се трансформират във виртуалното пространство на фейсбук страницата - Рисуването с Марин Кузев и Светозара Кузева ни и Инстаграм профила ни - kuzev_art_school в един проект „По пътя с тях”, който като ръководители на школата ни замислихме като виртуална експозиция много преди коронавируса. Може би на всички нас като артисти интуицията ни е подсказвала, че това ще е най-адекватната форма днес.

С това отбелязваме началото от събития за нашата 20-годишнина като школа. Концепцията на експозицията „По пътя с тях” е ученици на школата ни /от последните 4 години/ да нарисуват портрети на най-утвърдените имена на културата и изкуството, свързани с град Пазарджик – лица, които са от национално значение. Проект, който среща лицата от портретите с ръцете и съзнанията на талантливите млади хора по пътя им, който е общ днес, затова го нарекохме „По пътя с тях”. Това е нашата почит към общата ни памет, която искаме да запазим за бъдещите поколения. Един общ поклон към вечните лица на Пазарджик, който ще направим на 21-ви май – празника на града ни от 19.00 часа на страницата ни във Фейсбук Рисуването с Марин Кузев и Светозара Кузева и Инстаграм профила ни - kuzev_art_school".

От "Марица" пожелаваме успех на новото арт-начинание!

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?