Следвайте ни

„Арт идея – Арт алея“ продължава със спектакъла „Машините са кучки“

viber icon

Зона Театър очакваме в днешния втори ден от програмата на деветдневния Фестивал на изкуствата „Арт идея – Арт алея“, който започна вчера с концерт с класическа музика в зала „Маестро Георги Атанасов“. Тази вечер публиката може да види авторския спектакъл „Машините са кучки“ по текст на Гергана Димитрова (която е и режисьор) и Здрава Каменова.

За пиесата:

Случвало ли ви се е да спорите с GPS-а? А да проклинате колата си или да обвинявате телефона си, че нe ви разбира? Какво точно очакваме от техниката, какво мислят машините за нас? Можем ли да създадем съвършена машина, ако самите ние сме несъвършени и колко валидни са днес трите закона на роботиката на Айзък Азимов?
Тези въпроси си поставя "Машините са кучки" - най-новият спектакъл на Здрава Каменова и Гергана Димитрова, по идея на Иво Стаменов ОттО.

Пиесата ни запознава с Герда, която точно днес е решила да поеме на път, да остави всичко, да се опита да стигне там, където мечтае. Единствените ѝ партньори в това пътешествие са машините, в чиито добри намерения и способност за емпатия човечеството отдавна се съмнява.
Здрава Каменова и Александър Митрев превеждат публиката през няколко динамични, смешни и малко криволичещи часове от живота на Герда, в които основна роля играят един GPS, един телефон и една кола.
--
Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Национален фонд „Култура“. Партньор на проекта са Сити Марк Арт Център.
Спектакълът пътува с подкрепата на програма “Достъп”, финансирана от Национален фонд “Култура” и администрирана от Фондация “Арт Офис.” Спектакълът пътува с подкрепата на Фондация “Америка за България” чрез Програмата “ИЗКУСТВО В ДВИЖЕНИЕ”, администрирана от Фондация “Арт Офис”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?