32

Арестуваният за убийството на "Дойран" остава в ареста

Адвокатът на Даниел също поиска той да остане зад решетките, защото е опасен

Постоянна мярка "Задържане под стража" наложи Окръжният съд на 41-годишния Даниел Машев, арестуван на 30 септември за убийството на собствената си майка. Мъжът бе приведен в съдебната зала от няколко полицаи, като имаше не само белезници на ръцете, но и пранги на глезените.

Интересен момент от процеса бе, че адвокатът на мъжа - Атанас Узунов, се присъедини към искането на прокуратурата за постоянно задържане на клиента му. Защитникът призна, че Даниел е зависим от наркотици и е опасен за близките си, а докато е задържан, ще бъде под контрол и може да бъде лекуван. Самият обвиняем примирено каза: "Нямам какво да добавя" и се съгласи да остане зад решетките.

От думите на прокурора по делото Георги Кацаров се разбра, че обвинението ще бъде за умишлено убийство. Макар Даниел да е лежал в психиатрия, по време на престъплението е бил вменяем - това е доказано с експертиза. След убийството се е преоблякъл и спокойно е излязъл, като пътьом е срещнал баща си, но не му е казал нищо.

Припомняме, че именно бащата на Даниел е станал първи неволен свидетел на жестокото престъпление. Той заварва съпругата си в семейното им жилище, прободена с нож и безпомощна, около 12 на обяд в петък, след което се обажда на 112. Синът веднага бе обявен за основен заподозрян и се смяташе, че се укрива. Часове по-късно бе намерен и задържан в Ляхово.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?