Следвайте ни

Арестуваха пазарджиклия, влачил куче с кола

Пазарджиклия е арестуван за 24 часа, след като влачил с нечовешка жестокост куче, завързано за автомобил. Зверството потресло вчера живеещи на улица "Васил Левски", които заснели и качили в социалните мрежи снимки и видео с изпълненията на изверга. Бил подаден и сигнал до тел. 112, а малко по-късно мъжът е прибран в ареста. 

Животинчето е оцеляло, но е в много тежко състояние. Помогнали му зоозащитници, които го настанили в чястна амбулатория. При прегледа е установено, че има и кърлежовопреносима инфекция освен тежките наранявания от влаченето.

По случая е образувано досъдебно производство. По Наказателния кодекс който прояви жестокост към гръбначно животно и го убие или му нанесе тежко или трайно увреждане, може да бъде осъден на лишаване от свобода от една до три години и глоба от 2 000 до 5 000 лева.

 

 

Дора Цветкова

Редактор

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?