32

Арестуваха известен бизнесмен, сина му и техен съучастник за търговия с гласове

Крупен пазарджишки бизнесмен, един от синовете му и мъж от Черногорово са разследвани по подозрение в търговия с гласове, научи „Марица“ от свои източници. Има и арестувани.

Това е станало вчера след специализирана полицейска операция за предотвратяване извършването на престъпления против политическите права на гражданите. Криминалисти от Районното управление в Пазарджик съвместно със служители на Главна дирекция „Национална полиция“ са установили, че предприемачът държи в дома си три листа формат А4 и тефтерче, в които са записани имена на хора и парични суми срещу тях. Намерени са още 39 105 долара, 6000 евро и 4980 лева, за които се предполага, че са предназначени за раздаване на хора с цел за склоняването им да упражнят избирателното си право в полза на определени кандидати за народни представители и членове на европейски парламент на предстоящите избори на 9 юни.

Извършени са претърсвания на офиси на фирми, свързани с бизнесмена, както и в дома на по-малкия му син. Срещу тях се води разследване за евентуално изборно престъпление. Бизнесменът, синът му и 56-годишен мъж от село Черногорово, смятан за съпричастен към престъплението, са арестувани за 24 часа.

Очаква се от ресорните институции да оповестят подробности по случая.

 

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 16 оценки
4.4/5 от 16 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?