32

Арестуваха 60-годишен за среднощен опит за изнасилване в Пещера

Нападението е извършено в деня, когато в града протестираха срещу насилието и агресията на пътя

Възрастен мъж е арестуван, след като нахлул посреднощ в дома на жена в Пещера и се опитал да я изнасили, научи „Марица“. Парадоксалното е, че нападението е извършено точно в деня, когато местни хора излязоха на протест пред Съдебната палата в града срещу насилието и агресията на пътя. 

Около 1:30 часа през нощта на 8 август мъжът, който е над 60-годишен, нахълтва в къщата на своя по-възрастна съседка. Предполага се, че е започнал да ѝ прави неприлични и достатъчно настоятелни предложения, твърди се, че я нападнал. Тя обаче не се изплашила и започнала да се бори и да вика. Крясъците ѝ били чути от живееща наблизо около 30-годишна жена, която се досетила, че става нещо опасно и веднага позвънила на 112. На място бързо пристигнал патрул от местната полиция, който задържал похотливия пещерец за 24 часа. 

По-късно се установило, че арестуваният има наранявания по ръцете. Жертвата му успяла да вземе нож и в опитите си да се защити го ранила по ръцете.

Пещерци се надяват той да бъде осъден ефективно и казват, че това не е първата му криминална проява, тормозел хората в квартала си от години.

На наше запитване говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов само потвърди, че се работи по подобен сигнал, но отказа да предостави подробности предвид деликатността на случая - когато има сексуално посегателство, информацията не се разпространява, за да не се насочва вниманието към жертвите. Образувано е досъдебно производство.

Парадоксът е, че в същия ден, но броени часове по-късно пещерци проведоха протест срещу насилието и войната по пътищата. С едноминутно мълчание снощи в 18:00 часа участниците почетоха паметта на загиналите в катастрофи, които само за 7-те дни преди проявата са се увеличили с 21 души. Поредицата от протести, обхванали цялата страна, е насочена срещу неефективната работа на разследващи, прокуратура, съдилища, заради която често виновниците остават ненаказани или се разминават с условни присъди.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
КючукПарижанин

КючукПарижанин

09.08.2023 | 10:55

Виж и ъкълът на тая, смотана бабка. Вместо да се зарадва и да приеме дядото-мераклия с отворени обятия, тя моля ти се ще се оплаква че, искал да я люби. Еми на такава, и Господ не може да и помогне. Като е скръндза, да си я стиска тогава, та да и мухляса!

Отговори
2 4

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?