32

Апатия: Вяла активност на частичния вот в Ракитово

Изборният ден в Ракитово започна спокойно и продължава до момента доста вяло и дори апатично. До 12,30 ч. през секциите са минали по-малко от 1900 души при 12 700 души с право на глас в цялата родопска община. Най-висока активност е отчетена в Дорково - малко над 18,5%, докато в Ракитово е под 13 на сто. Хората явно предпочетоха да отидат на плаж или да хванат гората, отколкото да гласуват.

Същата апатия проявява електоратът от Ракитовска община дори в социалните мрежи. В някои от групите имаше повече вълнения за изхвърлени слепи кученца, отколкото за това кой ще бъде новият местен управник до провеждане на редовния вот през 2023 година.

Четирима са кандидатите за кметския пост, които се борят за народното доверие. Това са Георги Холянов, син на доскорошния градоначалник Костадин Холянов и предприемач, както и Георги Тупаров - общински съветник и бизнесмен, Веска Андонова - преподавателка и председателка на общинската структура на БСП, както и Димитър Ташев, бивш учител, завърнал се наскоро от Испания.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?