32
Следвайте ни

Антоанета Цонева отново води листата на "Демократична България"

viber icon

Антоанета Цонева, експерт по изборен процес и гражданско участие в управлението и бивш омбудсман на Софийска община, води листата на "Демократична България - обединение", регистрирана вчера в РИК-Пазарджик. Втора е юристката Александра Стеркова, позната на местните гласоподаватели и от предходните два парламентарни вота. Сред останалите имена се открояват тези на местни общественици - Васил Тодев, Костадин Деянов, Николай Янев, Здравко Минчев. Партията издига общо 13 кандидати.

"Антоанета Цонева е експерт по изборен процес. Тя е първият омбудсман на Столична община (2001-2004). Съосновател е на “Институт за развитие на публичната среда” – организация с богат опит и принос в оценката на изборното законодателство и наблюдение на избори - гласи представянето на водачката в сайта на партията. Сред значимите застъпнически дейности на организацията е въвеждането на преференциално гласуване в българската изборна практика, осигуряване на прозрачност в дейността на Централната избирателна комисия и висок стандарт на публичност за финансирането на предизборните кампании.

Нейна кауза е всички български граждани да могат да упражняват правата си на избиратели, без значение в коя точка на света се намират. Антоанета е част от екипа, разработил законодателните предложения на Демократична България по тази тема. В следващия парламент тя ще работи за въвеждане на възможностите за дистанционно гласуване по пощата и интернет и въвеждане на избирателен район “Чужбина”, както и внасянето на нов Закон за българите, живеещи извън Република България."

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Кака Цона

Кака Цона

13.10.2021 | 16:19

Няма мат'риЯл и за "умни, млади и красиви"!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?