Следвайте ни

Антигрип ваксината на привършване

Новините от Пазарджик и региона

viber icon
Дора ЦВЕТКОВА, "Пазарджишка Марица"

Ваксините срещу грип в пазарджишката РЗИ са на привършване. Само преди седмица бе дадено началото на тазгодишната кампания за имунизация, а вчера се оказа, че са останали десетина дози. Рано-рано се наложи да се мисли за доставка на нови, защото желаещи да си поставят медикамента тепърва се очакват. 

Интересът е невероятно висок, казва ръководителят на Имунизационния кабинет д-р Любомир Узунов. И други години сме имали наплив на хора, но сега като че ли са много повече. Не мога да кажа на какво се дължи, но няма нищо лошо човек да помисли отрано и да си спести страданията. А и разходите - лекуването на една пневмония, най-честото усложнение от грип, излиза 200-300 лева минимум. 

Д-р Узунов е убеден в ефективността на ваксината. Не само като медицински работник, но и като пациент. Поставя си всяка година и е доволен от резултата. 

За да сме сигурни, че организмът ни ще има сигурен щит срещу вирусите обаче, е добре да допълним превенцията с подсилване на имунната защита, припомня д-р Узунов. В менюто ни сега е особено важно да има изобилие от витамини./Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?