Следвайте ни

Ангелкова говори за туристическия сезон и COVID-19

viber icon

Министърът на туризма Николина Ангелкова днес посети Велинград. По инициатива на Министерството и с домакинството на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев в голямата заседателна зала на общинска администрация се проведе работна среща на тема „Летен сезон в условията на COVID -19”, съобщиха от общината в града. Присъстваха и заместник-областният управител на Пазарджик Йордан Кожухаров, д-р Фани Петрова /директор на РЗИ-Пазарджик/, д-р Петко Митев /директор на ОДБХ – Пазарджик/, Таня Димитрова – /директор на РД на КЗП –Пловдив/, заместик-кметовете Атанас Палигоров и Исмаил Моллов, както и представители на туристическия бранш в региона.

Министър Ангелкова подробно разясни мерките на правителството и ЕС , които са в подкрепа на бизнеса и конкретно на сектор „Туризъм” и „Транспорт” – намаляването на ДДС до 9 %, мерките за заетост – 60/40 и 80/20, безлихвените заеми, както и най-новата мярка, влизаща в сила от утре, по която от фонд „Безработица” ще се отпускат по 610 лв. на новоназначено безработно лице.

Конкретно за туристическия бранш от тази седмица започва имиджова рекламна кампания за България в четири големи телевизионни канала CNN, BBC, National Geographic и Евронюз, както и проекта „Преоткрий България” с популярни лица от екрана и спорта. За ваучерите в размер на 210 лв за хората на първа линия няма да има ограничение къде да се ползват, уточнява се все още как ще се отчитат счетоводно.
Хотелиерите, ресторантьорите и фирмите, ангажирани с туризъм във Велинград поставиха своите проблеми пред Министър Ангелкова основно за намаления брой туристи, страха у хората, помощта на държавата, процедурите за кандидатстване.
В заключение д-р Коев благодари за партньорството на Министерството и заяви, че за дестинацията е важно в дългосрочен план да се върне на предкризисните нива, а в това отношение екипът на Министър Ангелкова активно подкрепя бранша. И допълни, че в създалата се ситуация с коронавируса проблемите могат да бъдат решени, стига да бъде сигнализирано за тях и да се обсъждат. В тази връзка министър Ангелкова пое личен ангажимент на въпросите, поставени днес от бранша да бъде отговорено в най-кратък срок.

Коментари (1)

Rosalina DE LUCIA

Rosalina DE LUCIA

30.06.2020 | 16:28

Здравейте г-жо и г-н, На този коментар обявявам новите си съобщения. Свидетелствам за получения заем и искам да благодаря на г-жа Виолайн. Имате важен проект за изпълнение, но за съжаление нямате достатъчно пари, за да започнете. Вашият бизнес е фалирал и търсите средства, за да започнете, това съобщение е за вас. Моля, свържете се с тази дама с кредитора на IBSI-BANQUE. Ето неговия имейл адрес: [email protected] Благодаря ти !

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?