Следвайте ни

Ало-измамници „раздават” коледни награди

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
Дора ЦВЕТКОВА, „Пазарджишка Марица”

Телефонни измамници щедро „раздават” награди от „специални” коледни томболи, уж организирани от голяма верига магазини за битова техника, сигнализира читателка на „Пазарджишка Марица”. В изненадващо обаждане приятен глас с източен акцент обяснил на Йорданка Палева, че е избрана между клиентите на маркета и печели нов супермодерен хладилник от голямата празнична томбола. Само той струвал над 2000 лева, отделно към него имало и подарък – прахосмукачка. За да си ги вземе, пазарджиклийката трябвало да купи три ваучера по 20 лева от мобилен оператор и да продиктува кодовете им по телефона.
По стечение на обстоятелствата Палева наистина наскоро пазарувала в този магазин и дори й направило впечатление, че подаряват прахосмукачка към всеки купен хладилник от определена марка. Затова първоначално повярвала. От заблуждението я измъкнал синът й. Намерил в интернет телефон на търговския обект, позвънил и на високоговорител майка му чула с ушите си, че такава томбола изобщо не е организирана.
Двамата първо мислели да подадат сигнал до полицията. Но размислили, защото са почти сигурни, че картата, от която е направено обаждането, е предплатена и регистрирана формално на името на някой бедняк, каквато е практиката на мошениците.
Вместо това решили да предупредят чрез медиите евентуалните бъдещи жертви да не се лъжат./ „Пазарджишка Марица”
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?